De keuze voor de school van uw kind(eren) is een belangrijke. Een beslissing voor een lange periode waarin u uw kind aan ons toevertrouwt. Daarom is het belangrijk deze keuze weloverwogen te maken.

Wij hopen u op deze site een beeld te kunnen schetsen van het reilen en zeilen op onze school. Met deze informatie kunt u afwegen of CBS De Gantel bij u en uw kind past.
Als u overweegt uw kind bij ons op school aan te melden, dan verzoeken we u een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek (070 - 3967222). 

nieuwe ouders logo gemeente

 

Veilig kopie ID-bewijs bijsluiten

Klik op volgende link om te lezen hoe u via de KopieID-app veilig een kopie ID van uw kind kunt afgeven, zonder app kan dit ook.

Zodra wij de aanmelding van uw kind hebben verwerkt in het aanmeldsysteem, ontvangt u een e-mail met een bevestiging aanmelding vanuit Onderwijs Transparant. Controleer uw gegevens, mocht u vragen hebben n.a.v. deze e-mail bevestiging neem dan contact op met: Cynthia Treebusch via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 070-3967222.

Aanmelden vanaf drie jaar

De wet op het primair onderwijs is eind 2016 gewijzigd. Daarin staat dat ouders hun kind pas kunnen aanmelden bij een basisschool op 3-jarige leeftijd. Vanaf de eerste verjaardag van uw kind kunt u een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Als uw kind de 3-jarige leeftijd bereikt, kunt u het aanmeldingsformulier van uw kind inleveren bij de school van uw eerste keuze. Op dit formulier kunt u meerdere basisscholen aangeven. Deze afspraken gelden alleen voor leerlingen die naar groep 1 gaan. Deze afspraken gelden voor alle besturen en basisscholen in Den Haag. De toelatingscriteria worden door De Gantel bepaald en kunnen verschillen van die van andere basisscholen.

Hoeveel plaatsen heeft CBS De Gantel?

Op www.denhaag.nl/scholenwijzer vindt u informatie over alle scholen in Den Haag. CBS De Gantel zorgt dat het aantal beschikbare plaatsen, het aantal aanmeldingen en het aantal toegelaten kinderen op die website staan. Ook de regels die de school heeft voor toelating (het toelatingsbeleid) staan op die website.

Kinderen die in de maanden oktober, november en december 3 jaar worden, kunnen zich alleen in de eerste aanmeldperiode in december/januari aanmelden.

Omdat er kinderen langer in groep 1 blijven, is het leerlingenplafond in de eerste periode meestal aangepast en kunnen er de eerste periode minder kinderen worden aangemeld. In de tweede, derde en vierde aanmeldperiode kunnen telkens 15 kinderen worden aangemeld.

Aanmelden betekent niet altijd dat uw zoon of dochter ook echt bij onze school terecht kan. Er wordt gekeken naar de voorangsregels, indien er te veel aanmeldingen zijn, dan wordt er een loting gedaan door de gemeente Den Haag.

Kind komt van andere school:

De directie heeft een kennismakingsgesprek met de ouders. Zij nemen na toestemming van ouders contact op met de vorige school (leerkracht of IB-er) en vraagt de volgende informatie:

  • cito gegevens
  • gedrag in de groep
  • zorgleerling ja of nee? Heeft het kind RT, extra zorg, rugzak etc
  • betrokkenheid van de ouders
  • totale indruk van het kind
  • overige relevante informatie

Naar aanleiding van de beschikbare gegevens van het kind wordt bekeken of het kind geplaatst kan worden en worden ouders hierover geÏnformeerd.

Bij plaatsing wordt indien mogelijk rekening gehouden met:

  • aantal kinderen
  • aantal zorgkinderen
  • jongens/meisjes verhouding
  • sfeer in de groep

© CBS De Gantel

×